Salsa Spring Dj Nikos K InterviewMysalsa.gr .Πόσο καιρό ασχολείστε με την μουσική και με τη salsa γενικότερα

 

Dj Nikos K.- (Salsa Spring Organiser)

To 1995, τη χρονιά που έζησα στη Γλασκόβη για μεταπτυχιακές σπουδές, σε μια μικρή pub της πόλης άκουσα για πρώτη φορά clave, καμπάνες και τρομπέτες να μπερδεύονται μαγικά…! Εκεί χόρεψα για πρώτη φορά salsa και merenque ! Απλά πήρα το μικρόβιο, που 22 χρόνια μετά με κάνει να ακούω στις 08.00 το πρωί οδηγώντας για το γραφείο, clave, καμπάνες και τρομπέτες…!

 

 

Mysalsa.gr . Πείτε μας μερικά λόγια για τον εαυτό σας

Dj Nikos K.- (Salsa Spring Organiser)

Δεν ξέρω πως θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου, αλλά πιστεύω ότι δεν είμαι ο τύπος του καναπέ. Οικονομικός Αναλυτής στα κεντρικά του ΟΤΕ, με σύζυγο και δύο κόρες, Djing 2-3 φορές τη βδομάδα και καθημερινή ενασχόληση για περίπου 6 μήνες σε ετήσια βάση για προετοιμασία του Athens Salsa Spring Festival….

 

Mysalsa.gr. Αγαπημένο τραγούδι salsa? Η πάρα πολλά όμορφα κομμάτια για να επιλέξετε?

 

Dj Nikos K.- (Salsa Spring Organiser)

Τι να πρωτοθυμηθώ…! Αν φέρω απλά στο μυαλό μου εικόνες από δικά μου dj sets σε φεστιβάλ του εξωτερικού και με την εικόνα ενός άγνωστου κοινού να περνάει πραγματικά καλά, θα έλεγα…

 

Pepe Aviles - Goza y Baila,

 

Lebron Brothers - Mi Fracaso,

 

Richie Ray & Bobby Cruz - Nabuchodonosor

 

Mysalsa.gr. Τι σας τράβηξε στην λάτιν μουσική και ειδικότερα στη salsa?

 

Dj Nikos K.- (Salsa Spring Organiser)

Πραγματικά δεν ξέρω..! Όπως νομίζω ότι κανένας από όλους που λατρεύουν αυτή τη μουσική δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί μετά τη salsa υπάρχει για αυτούς το απόλυτο τίποτα ! Αν πρέπει να βρω μια λέξη θα ήταν απλά «μαγεία» !

 

 

Mysalsa.gr. Γιατί επιλέξατε LA και όχι Cuban. Λόγω της μουσικής, της μεγαλύτερης διάδοσης ή προσωπική προτίμηση

 

Dj Nikos K.- (Salsa Spring Organiser)

Χορευτικά (αν και δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα..!) προτιμώ Cuban (άλλωστε δεν ξέρω LA..!) αλλά μουσικά mambo, salsa clasica, guaguanco …! Έχει να κάνει κυρίως με εικόνες που έχω από φεστιβάλ του εξωτερικού όπου η λεγόμενη «φεστιβαλική» μουσική έχει ήχους ‘60s και 70s. Σίγουρα είναι και το τι νιώθεις όταν ακούς την μουσική που ηχογραφήθηκε πριν 30 χρόνια, σε σχέση με την «άψογη» ψηφιακό ήχο της κατά κάποιο τρόπο εμπορικής salsa.

 

 

Mysalsa.gr. Διοργανώνεται ένα από τα γνωστότερα salsa festival στην Ελλάδα. Πείτε μας μερικά λόγια για αυτό.

 

Salsa Spring Dj Nikos K Interview

Dj Nikos K.- (Salsa Spring Organiser)

To Salsa Spring ήταν μια σκέψη που ωρίμαζε σιγά σιγά  μέσα με τα χρόνια και συγκεκριμένα από την περίοδο 2007-2009 όταν είχα την ευκαιρία να παίξω μουσική ως DJ σε περισσότερα από 20 salsa festivals του εξωτερικού, από την Βηρυτό μέχρι την Αγία Πετρούπολη και το Βερολίνο. Όλα αυτά που είδα και έμαθα για το πώς στήνετε ένα salsa festival με βοήθησαν πάρα πολύ ώστε να πραγματοποιήσω το 2010 ένα μονοήμερο salsa event το 1st Salsa Spring με απίστευτη προσέλευση κόσμου ! Από τότε στο όνομα Salsa Spring προστέθηκε η λέξη Festival, μεγάλωσε σιγά σιγά, καθιερώθηκε στη συνείδηση του κόσμου και νομίζω ότι το γεγονός ότι γίνεται φέτος για τέταρτη χρονιά σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, λέει πολλά…! Είναι κάτι που δεν περίμενα ότι θα εξελισσόταν σε ένα τόσο επιτυχημένο οργανωτικά salsa event, δεδομένου ότι η αγορά της salsa είναι μικρή στην Ελλάδα για να στηρίξει festival με μεγάλα budgets. Και στη συνείδηση μου ο πραγματικός διοργανωτής του φεστιβάλ δεν είμαι εγώ, αλλά όλος ο κόσμος της salsa στη Ελλάδα, από την Αθήνα και την Περιφέρεια,  που το στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια και πραγματικά τον ευχαριστώ ολόψυχα !

 

 

Mysalsa.gr. Στο Salsa Spring Festival φέρνετε μερικούς από τους γνωστότερους καλλιτέχνες στον χώρο. Πείτε στο mysalsa.gr τι ετοιμάζετε για το 2014

 

 

Dj Nikos K.- (Salsa Spring Organiser)

Για το 2014 υπάρχουν κάποιες σκέψεις αλλά τίποτα δεν έχει κλείσει όσον αφορά τους καλλιτέχνες. Σίγουρα τα ονόματα θα είναι παγκοσμίου κλάσης αντάξια του επιπέδου και της ποιότητας που θέλω να έχει το Salsa Spring.

 

Mysalsa.gr. Το mysalsa.gr είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός για την salsa μουσική, την πληροφόρηση αλλά και διασκέδαση του χρήστη. Το κοινό μας ανανεώνεται και μεγαλώνει κάθε μήνα. Πείτε μας τι μαγικό έχει η salsa και ελκύει τόσο καινούριο κόσμο κατά τη γνώμη σας.

 

 

Dj Nikos K.- (Salsa Spring Organiser)

Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι αλλά πολλές φορές διαφορετικοί για τον καθένα. Για άλλους είναι ακόμα και τρόπος ζωής ! Όλα αυτά τα χρόνια που γνωρίζω το χώρο της salsa, πάρα πολλοί άνθρωποι γνώρισαν αυτό το μαγικό κόσμο, κάποιοι έμειναν για λίγο, κάποιοι για πάντα. Είμαι σίγουρος όμως ότι στη ψυχή όλων αυτών, θα υπάρχει για πάντα ένα clave και μια τρομπέτα !

 

Για το mysalsa.gr να πω ένα πολύ μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια που κάνει και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη του ως χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ.

 

 

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και ραντεβού στο Athens Salsa Spring στις 26 Απριλίου!


Οι φωτογραφίες είναι από Star Salsa & More Cowbell Early salsa sundays

Greek Bulgarian English Spanish

Salsa In Greece